Ana Sayfa Vergi Gerçek ve tüzel kişiler e-fatura başvurularında e-imza kullanabilir mi?

Gerçek ve tüzel kişiler e-fatura başvurularında e-imza kullanabilir mi?

Gerçek kişiler elektronik imza, tüzel kişiler elektronik imza veya mali mühür kullanabilirler mi?

785
0

Otomotiv kimyasalları ithal edip sattığımız için ÖTV1 mükellefiyiz. Fakat EPDK lisansımız yoktur. 01.07.2020 itibarı ile E-İrsaliyeye geçiş zorunluluğumuz var mıdır?

Normal şartlarda ise; e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı; (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon IL ve üzeri olan mükellefler 01/07/2020 Tarihinden itibaren e-İrsaliye kullanacaklardır.

1 Temmuz 2020 itibari ile e-arşiv ve e-faturaya, geçecek olan bilanço usulü gelir vergisine tabi gerçek kişinin hali hazırda e-imzası var; bu yeterli mi yoksa mali mühür de almak zorunda mı?

Uygulama için; gerçek kişiler elektronik imza tüzel kişiler elektronik imza veya mali mühür kullanabilirler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gelir idaresinin portalından e-Fatura kullanıcısına e-Arşiv Fatura düzenlenebilir mi?

E-fatura kullanıcıları gümrük çıkış beyannamesi ile yurtdışına yaptıkları satışlar için e-fatura düzenlemeli midir?

1 Temmuz 2020 itibariyle e-Fatura kullanımı zorunlu olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına dâhil…

Önceki İçerikKıdem Tazminatı – Tamamlayıcı Emeklilik Ve Çalışma Hayatına Etkileri
Sonraki İçerikGeçen yıla göre İstanbul’da konut satışı azaldı, fiyatları arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz