Ana Sayfa Muhasebe Gerçek kişiler ticari işleri ile ilgili bireysel banka hesaplarını kullanabilir mi?

    Gerçek kişiler ticari işleri ile ilgili bireysel banka hesaplarını kullanabilir mi?

    Şirket ortağının çocuğunun okul harcamaları şirkette gider yazılır mı? Şahıs firmaları bankalardaki şahsi hesaplarını işletme faaliyetleri için kullanabilir mi?

    2689
    0

    Şahıs firmalarının ticari banka hesabı açması gerekir mi? Yoksa mevcuttaki bireysel hesaplarını kullanabilirler mi? Bazı bankalar şahıs firması olduğunuz için ticari hesap açmanıza gerek yok diyerek işlem yapmıyorlar.

    Bankadaki memur Vergi ve muhasebe uygulamalarını sizden daha iyi bilemez. Bilmesi de beklenemez. Ticari işlemlerinin takibi amacı ile Ticari mevduat açılması gerekir. Aksi durumda özel tasarruf ile ticari işlemler karışır yasal defterlere kaydı zorlaşır.

    Mükellefimiz çocuğunun okul faturasını limited şirketinde gider yapma konusunda ısrarcı. Bu konuda sorumluluk benim diyerek faturanın işlenmesini istemektedir. Meslek mensubu olarak sorumluluğum nedir?

    Müşterinize GVK 40 ve KVK 8. maddeleri hatırlatınız Söz konusu maddelerde böyle bir gider unsuru yok. Müşterinizin talebi hukuka aykırıdır. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet verilmesi halinde VUK mükerrer madde 227. göre sorumluluğunuz olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir Vergisi yönünden Diplomat Muaflığı
    Sonraki İçerikÇevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı”na başvurular başladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz