Ana Sayfa Vergi Gerçek kişiler kiraya verdikleri otomobillerine ait KDV ve ÖTV’yi yıllık gelir vergisi...

    Gerçek kişiler kiraya verdikleri otomobillerine ait KDV ve ÖTV’yi yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabilir mi?

    460
    0

    Gelir vergisi mükellefim sıfır araba aldı ve bunu şirkete kiraya verdi. Dolayısı ile kira geliri elde ediyor. Gayrimenkul geliri de mevcuttur. GV 74/5’te her türlü vergi resim ve harçlar diye geçiyor bu arabanın ÖTV ve KDV’sini yıllık beyannameden indirme hakkımız var mı?

    Kişilerin Şahsi mal varlığında bulunan Taşıtın kiraya verilmesinde elde edilen gelir GMSİ olarak beyan edilir. Alışta ödenen ÖTV ve KDV dikkate alınmaz.


    2021 ve 2022 Yılları Mesken (Konut) Kira Geliri İstisnası

    Kira geliri beyannamesinde sağlık ve eğitim harcamaları gider olarak kullanılır mı?

    Şirket kira geliri elde ettiği gayrimenkulü satarsa kurumlar ve KDV vergisi istisnasından faydalanabilir mi?

    Kira Gelirinden indirilebilecek giderler nelerdir?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYönetim kurulu karar defteri ara tasdik yaptırılarak kullanılır mı?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi kişiler asgari ücretli personel çalıştırabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz