Ana Sayfa Muhasebe Gerçek kişiler kendilerine gider pusulası düzenleyebilir mi?

    Gerçek kişiler kendilerine gider pusulası düzenleyebilir mi?

    Gider pusulası ile sürekli hizmet satın alınabilir mi? Mükellefler kendine Gider pusulası düzenleyebilir mi?

    562
    0

    Avukat mükellefimiz, şahsına aldığı bir fırını ofisinde kullanmak ister. Buna istinaden, şahsına, kendi adına düzenleyeceği gider pusulasında kesinti yapması gerekmekte midir?

    Mükellefler kendine Gider pusulası düzenleyemez. Böyle bir işlem olmaz.

    Gider pusulası; vergi mükellefi olmayan 3. şahıslardan alınan mallar için düzenlenir

    Vergi mükellefi olmayan gerçek kişi ile özel bir şirket arasında 6 ay süreli danışmanlık hizmeti sözleşmesi imzalandığını ve şirketin her ay bu kişi adına kâğıt gider pusulası düzenlediğini ve gider olarak kayıtlarına aldığını varsayalım. Bu uygulamanın mevzuat açısından sakıncası var mıdır?

    Böyle bir uygulama olmaz. Hizmet alınan kişi vergi mükellefiyeti açması veya Bordroda yer alması gerekir. Gider pusulası ile sürekli hizmet satın alınmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKara, deniz ve hava araçlarında SGK işverenlik ve tescil işlemi nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikKOSGEB: KOBİ’ler KOSGEB müdürlüklerine gitmeden e-Devlet şifresiyle proje müracaatı yapabilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz