Ana Sayfa Güncel Gerçek kişiler e-Fatura başvurusu yaparken e-imzasını kullanabilir mi?

Gerçek kişiler e-Fatura başvurusu yaparken e-imzasını kullanabilir mi?

1032
0

Tescil edilen ve internet sayfasına reklam alma faaliyetinde bulunan limited şirketinin sektörel zorunluluk nedeni ile e-Defter ve e-Faturaya geçme tarihleri ne şekilde olacaktır?

İlgili mevzuata göre; 2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

2019 yılında 5 Milyon TL’yi aşan şahıs firmasının e-Arşive geçişte e imza alması yeterli mi? Mali mühürde alması gerekiyor mu?

E-arşiv fatura mükellefiyeti başlatacaksanız; Tüzel kişiler mali mühür gerçek kişiler elektronik imza veya mali mühür başvurusunda bulunmalı ve önce e-fatura ve e-arşiv fatura mükellefiyeti tesis ettirmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracatçılara yönelik Türk Eximbank “Stok Finansman Destek Paketi” uygulamasına başlandı
Sonraki İçerikKambiyo İşlemlerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisinin Oranı %02’den %1’e Çıkarıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz