Ana Sayfa Vergi Gerçek kişiden kiralanan motor için %20 stopaj ve % 18 KDV mi...

    Gerçek kişiden kiralanan motor için %20 stopaj ve % 18 KDV mi hesaplayacağız?

    278
    0

    Gerçek kişiden kiralanan motor için % 20 stopaj ve % 18 KDV mi hesaplayacağız? Gider pusulası gerekiyor mu sözleşme yaptık karşılıklı ?

    Ödeme bankadan yapılır ise gider pusulasına gerek yok.


    01.01.2022 tarihi itibariyle gider pusulasında değişiklik oldu mu

    VUK’un 234’üncü maddesinde Yapılan yeni düzenleme ile, gider pusulasının düzenlenme süresinin de 7 gün olduğu belirtilmiştir. 

    Ayrıca, maddede öngörülen hallerde banka, ödeme kuruluşu ve PTT tarafından düzenlenen belgeler (dekont, alındı vb.) ile bu Kanun uygulamasında belge düzenleme yükümlülüğü bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarının tabi oldukları diğer ilgili mevzuat dahilinde düzenledikleri belgeler gider pusulası yerine kabul edilmekte ve bu hallerde mükellefler tarafından ayrıca gider pusulası düzenlenmemesi sağlanmaktadır. İade edilen malların bedeli bankadan yapılması halinde ayrıca gider pusulası düzenlenmeyecektir. Dekont yeterli olacaktır. 

    Kağıt ortamında Gider pusulası düzenlenmesi de devam etmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYetki belgesi olmayan oto galerisi KDV açısından özel matrah uygulaması yapamaz
    Sonraki İçerikSGK’sız işçi çalıştıran işletmeler teşviklerden ne kadar süreyle yararlanamaz