Ana Sayfa Vergi Gerçek kişiden alınan otomobil için düzenlenecek gider pusulasında KDV hesaplanır mı?

    Gerçek kişiden alınan otomobil için düzenlenecek gider pusulasında KDV hesaplanır mı?

    Nihai tüketiciden alınan araçlarda düzenlenecek gider pusulasında KDV ve stopaj olmayacaktır.

    656
    0

    Yük taşımacılığı amacıyla, vergi mükellefi olmayan satıcıdan noter satış sözleşmesiyle ticari araç satın aldık. Daha sonra bu aracı gider pusulası ile kayıtlarımıza aldık. Alırken KDV indiriminden faydalanmadık. İşimizi sonlandırıyoruz. Aracın satış faturasını nasıl keseceğiz? KDV nasıl olacak? Sattığımız kişi vergi mükellefi değilse hem noter satış sözleşmesi yapıp hem de fatura mı keseceğiz? 

    Vergi Mükellefi olmayan kişiden alınan taşıt için düzenlenen gider pusulasında KDV olmaz. 

    Taşıtı kime satarsanız satın (mükellef olsun olmasın fark etmez.) Satış da düzenleyeceğiniz faturada Ticari aracın satış bedeli üzerinden %18 KDV hesaplayacaksınız. Satış işlemi için Noter sözleşmesi olması gerekir.


    BENZER İÇERİKLER

    Gerçek kişi mükellefler işletme faaliyetinde kullanacakları araçlarını defter beyan sistemine kayıt etmeli midir?

    Şirkete alınan araçlar vergi dairesine bildirilmeli midir?

    Araç satışımızı kasko bedelinin altında yapabilir miyiz?

    Arsa satışında KDV oranı nedir? Arsa satışında Kurumlar veya Gelir vergisi istisnası uygulanır mı?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAciz Fişi Nedir?
    Sonraki İçerikAciz Hali Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz