Ana Sayfa Vergi İşletme usulüne tabi olan gerçek kişi faaliyeti dışında yazarlık yaparsa serbest meslek...

İşletme usulüne tabi olan gerçek kişi faaliyeti dışında yazarlık yaparsa serbest meslek mükellefiyeti açtırmak zorunda mıdır?

Gerçek kişi ticari deftere tabi mükellef aynı zamanda yayın evleri ile anlaşarak çocuk öyküleri yazacaktır. Yazar olarak Ayrıca Serbest meslek defteri açılışı yapmak gerekir mi?

602
0

Gerçek kişi ticari deftere tabi mükellef aynı zamanda yayın evleri ile anlaşarak çocuk öyküleri yazacaktır. Yazar olarak Ayrıca Serbest meslek defteri açılışı yapmak gerekir mi?

Ayrıca Serbest meslek mükellefiyeti gerekmez. Yazar için GVK 18. madde hükümleri uygulanır.

Yazdığı eserler için aldığı telif kazancından Yayın evi % 17 GV stopajı yapar Bu vergileme nihai vergidir.

Diğer kazanç unsurları ile toplanmaz. Bu kazanç için beyanname verilmez.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikBirden fazla işverenden tevkifata tabi ücret elde edilmişse asgari geçim indirimi uygulaması nasıl olacak?
Sonraki İçerikMerkez adresimiz dışında farklı bir ilde yapacağımız iş için ilgili şehirde SGK dosya açılışı yapmalı mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz