Ana Sayfa Vergi Gerçek faydalanıcı bilgi formunu mali müşavirler mükellefleri adına kendi şifreleri ile mi...

    Gerçek faydalanıcı bilgi formunu mali müşavirler mükellefleri adına kendi şifreleri ile mi beyan edecektir?

    517
    0

    Gerçek faydalanıcı bilgi formunu smmm olarak tüm mükelleflerimiz adına kendi şifreleriyle girecek miyiz yoksa mükellef ayrımı var mı? 

    529 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Tebliği ile 1 Ağustos 2021 tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil); Mükellefler 31/08/2021 tarihine kadar verilecektir.
    FORM DEFTER TUTMA ÖLÇÜSÜNE GÖRE DEĞİL , MÜKELLEFİYETE GÖRE VERİLİR.

    AŞAĞIDAKİ MÜKELLEFLER FORMU VERECEK
    a) Kurumlar vergisi mükellefleri ile;
    b) Kollektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve adi ortaklıklar adına en yüksek ortaklık payına sahip kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcilerine, gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimini verecektir. Formlar GİB İNTERNET VERGİ DAİRESİ SİSTEMİNDEN “‘Diğer Bildirim ve Bilgi Girişleri’ menüsünde MÜŞTERİNİZİN şifresi ile verilir. Meslek mensubunun şifresi ile verilmez. Formu düzenleyen kısmına şirketin yetkilisinin bilgileri yazılacak Meslek mensubunu bilgileri YAZILMAZ. FORM SMMM , YMM,AVUKAT ve tebliğde sayılan diğer kurum ve kişilerden
    GİB TARAFINDAN TALEP edilmesi halinde verilecektir. Talep edilme tebliği ile duyurulur.
    529 SERİ NOLU VUK GN.TB AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR.
    https://www.gib.gov.tr/gibmevzuat


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşveren çalışanının raporlu olduğu günler için sigorta primi ödeyebilir mi?
    Sonraki İçerik7326 sayılı kanun kapsamında aktifte bulunan taşınmazlar için yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz