Ana Sayfa Muhasebe Genel kurulda kendisi hakkında ihraç kararı çıkarılacak olan yönetim kurulu üyesi bu...

    Genel kurulda kendisi hakkında ihraç kararı çıkarılacak olan yönetim kurulu üyesi bu genel kurula katılabilir mi?

    Anonim şirketlerde Yönetim kurulu üyelerini azli için düzenlenecek toplantılarda azli istenen kişi toplantıya katılabilir mi?, Yönetim Kurulu üyelerinin tamamına huzur hakkı ödenebilir mi?

    531
    0

    Anonim şirketimiz 5 hissedarlı ve 6 yönetim kurulu üyesi mevcuttur.

    Hissedarlardan ….. Bey hem % ………. pay sahibi hem de yönetim kurulu üyesidir.

    Yönetim kurulundaki anlaşmazlıklar nedeniyle genel kurulda YK üyesi ve aynı zamanda % ……… pay sahibi …… beyi YK üyeliğinden azil kararı verilecektir. Bu durumda …… Bey kendi YK üyelik azli oylamasına katılabilir mi? Oydan yoksun sayılır mı?

    ………….. ortak olarak kendisi hakkında alınması planlanan karara toplantıda elbette itiraz şerhi verebilir. Bu kararın alınması ve vereceği muhalefet şerhine istinaden kararın iptali için yargı yoluna devam edebilir.


    Genel kurul kararı ile Yönetim kurulu üyelerinin tamamına huzur hakkı ödenebilir.

    Yönetimde bulunmayan (Müdür olmayan) kişiye huzur hakkı ödenebilir mi?

    Genel kurul marifetince alınacak karar istinaden yönetim kurulu üyelerine ve müdürler kurulu üyelerine huzur hakkı belirlenip ödenebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabı iade edeceği bir ürün için e-smm üzerinden mi belge düzenleyecektir?
    Sonraki İçerikGelir vergisi mükellefi aktifine kayıtlı gayrimenkulu kiraya verildiğinde fatura düzenlenmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz