Ana Sayfa Muhasebe Genel kurul toplantı tutanakları hangi durumlarda tescil edilir hangi durumlarda edilmez?

Genel kurul toplantı tutanakları hangi durumlarda tescil edilir hangi durumlarda edilmez?

1289
0
Genel kurul toplantı tutanakları hangi durumlarda tescil edilir hangi durumlarda edilmez?


Çağrısız yapılan standart özel bir karar alınmayan genel kurul toplantı tutanağının tescil ve ilan edilmesi zorunlu mudur?

TTK bakımından, MERSİS uygulanması ve Müdürlükler uygulamasındaki paralellik tescile tabi bir konu var ise o konu tescil edilmektedir.

Örneğin YK seçimi, esas mukavelede madde tadili, bağımsız denetime tabi şirketlerde denetçi seçimi, gibi konular tescil ve ilana tabidir.

Hesapların ibrası, yönetim kurulu ibrası, kar payı dağıtım gibi konular tescile tabi konular değildir ve tescili yapılmaz, ancak dilekçe ekinde evrakın sicile dosyasına konulmak üzere Müdürlüğe verilmesi gerekmektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kar payı dağıtımı için genel kurul kararı almalı mıyız? Alınan karar tescile tabi midir?

Anonim şirketlerde seçimsiz genel kurullar tescile tabi midir?

Huzur hakkına ilişkin genel kurul kararı tescile tabi midir?

 

 

Önceki İçerikKanada, 2021’den İtibaren Çevreye Zararlı, Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklıyor
Sonraki İçerikTelevizyon ithalatına uygulanan ek gümrük vergisi kaldırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz