Ana Sayfa Ekonomi Genç Girişimciler için Erasmus programı girişimcileri bekliyor

Genç Girişimciler için Erasmus programı girişimcileri bekliyor

915
0

Genç Girişimciler için Erasmus programı girişimcileri bekliyor

Genç girişimciler birçok sorunla karşılaşıyor: Sağlam bir iş planı oluşturmak, verimli teknik seçenekler bulmak… Artık bu sorunlar için bir çözümleri var: “Genç Girişimciler için Erasmus”.

Evangelia Solomou, Yunanistan Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı’nda Genç Girişimciler için Erasmus programı sorumlusu : “Eşi olmayan bu programda, yeteneklerini geliştirerek Avrupa’da kendi şirketlerini kurmak isteyen yeni girişimcilerle, deneyimli girişimciler eşleştiriliyor. Programın sahip olduğu etkiyi anlamak içinse, 38 ülkenin bu ağa dahil olduğunu hatırlatmamız yeterli olacaktır.”

Atina’da benzersiz deneyim

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sayesinde bu turistler Yunanistan’ın en güzel arkeolojik yerlerini yüzyıllar önce olduğu gibi görebiliyorlar. Son üç yılda 80 bin turist tarafından kullanılan bu teknoloji, Yunan bir girişimci olan Michael tarafından geliştirildi.

Michael Kokkinos, Moptil şirketinin yöneticisi: “İki önemli nokta var. Birincisi, bütün ürünlerimiz çok ünlü arkeologlar tarafından denetlenerek yapıldı. Bu, doğruluk ve kesinlik anlamına geliyor. İkincisi ise, ses ve yazı kullanmıyoruz. Bu da rehberlerin yerini almadığımız anlamına geliyor.”

Michael, şirketini 2014’te kurduğunda Erasmus programından faydalandı. Cartagena’da, uygulama geliştiren İspanyol bir işletmede 3 ay geçirdi. Bu değişim sayesinde iş planını en iyi hale getirebildi.

Michael, karşılaştığı sorunları tecrübeleri sayesinde atlatabildiğini belirtiyor: “Pil kullanımıyla ilgili çok büyük bir sorunu çözdük. Bunu grafikleri optimize ederek başardık. Ticari açıdansa, planeteryum ve bilgisayar oyunları gibi yeni pazarlara açılmayı hedefliyoruz. Bunu da Erasmus sayesinde başardık. Bunların hepsinin yanında, benim için çok önemli bir hayat tecrübesi oldu.”

Michael, kendisini ağırlayan İspanyol girişimciyle halen iletişim halinde. Bu sayede Cartagena ve Tenerife Adası’nda yeni pazarlara açılma fırsatı da elde etti.

6 bin genç girişimci faydalandı

Genç Girişimciler için Erasmus programı, Yunanistan’da büyük başarı elde etmiş gibi duruyor. Michael gibi neredeyse 300 genç girişimci bu programdan faydalandı.

Evangelia Solomou, hedeflerinin gençlerin Yunanistan’da kalmasını sağlamak olduğunu söylüyor: “Çok umut verici, hedefimiz uygun bir iş ortamı oluşturarak, genç girişimcilerin Yunanistan’da kalmasını ve üretmesini sağlamak.”

Son 5 yılda Avrupa’da 6 bin değişim oldu. En az 2020’ye kadar devam edecek olan bu program, aynı zamanda tüm sektörleri kapsıyor.

Programdan kimler faydalanabiliyor?

Yeni başlamış veya başlayacak girişimciler, yaş sınırı olmaksızın bu programdan faydalanabiliyor. Bu sayede Avrupa Komisyonu’ndan maddi yardım da alabiliyorlar.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikABD Merkez Bankası faizi artırdı, yeni artış sinyali verdi
Sonraki İçerikASELSAN yeni silahı Tufan’la hız rekoru kırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz