Ana Sayfa Muhasebe Genç girişimci teşvikinden faydalanan kişi başka bir firmaya ortak olursa teşvikten faydalanmaya...

Genç girişimci teşvikinden faydalanan kişi başka bir firmaya ortak olursa teşvikten faydalanmaya devam edebilir mi?

881
0
Genç girişimci teşvikinden faydalanan kişi başka bir firmaya ortak olursa teşvikten faydalanmaya devam edebilir mi?

2 Mayıs 2019 tarihinde genç girişimci şartlarını taşıyan mükellefim şahıs işletmesi açtı ve 1 yıl Bağkur prim teşvikinden yararlanma şartlarını taşıyor ve işlemlerini yaptık, yararlanmaya başladı.
Bu ay bu mükellefim adına yeni bir tek ortaklı ve müdür olacağı Limited şirket kursak, yine Bağkur prim teşvikinden yaralanmaya devam edebilir mi?

Bilindiği üzere, 18/5/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 22’nci maddesi ile; 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81’inci maddesinin birinci fıkrasına eklenen (k) bendinde; “31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20’nci maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnasından faydalanan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olanlardan, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında 1/6/2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı sayılan gerçek kişilerin primleri, 1 yıl süreyle 82’nci madde uyarınca belirlenen prime esas kazanç alt sınır üzerinden Hazinece karşılanır.

Adi ortaklıklar ve şahıs şirket ortaklıklarında sadece bir ortak bu fıkra hükmünden yararlandırılır.” hükmü yer almaktadır.

…………… 3.6- Mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Genç girişimcilerin teşviklerinden faydalanma koşulları nelerdir?

2017 yılında faaliyete başlayan genç girişimci geriye dönük faydalanmadığı vergi teşviklerinden faydalanabilir mi?

Genç girişimci istisnası alan kişi geçmiş yıl zararlarını beyannamesinde gösterebilir mi?

 

 

Önceki İçerikMükellefin kardeşi sigortalı olarak çalışıyorsa 27103 sayılı teşvikten yararlanabilir mi?
Sonraki İçerikEvde hizmetlerinde saatlik çalışan bir personelin SGK bildirgesi nasıl bildirilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz