Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından kaç yaşına kadar yararlanabiliriz?

    Genç girişimci istisnasından kaç yaşına kadar yararlanabiliriz?

    Genç Girişimci istisnasından 29 yaşından sonra yararlanabilir miyiz?

    743
    0

    19/02/1992 doğumlu mükellefim 2019 yılı içerisinde faaliyete başlandı ve genç girişimcilik teşviki yazısı alındı. 2019 ve 2020 yılı gelirleri için teşvikten faydalandık. Teşvik başvurusu yaptığımız yıldan itibaren 3 yıl teşvikten faydalanmamız gerekmez mi? Ben başvuru döneminden sonra 29 yaş dolduğunda faydalanamayacağı ile ilgili kanunda bir ibare bulamadım. İstisna şartlarında sadece mükellefiyet başlangıcı esnasında 29 yaşını doldurmamış olma şartı var?

    29 yaş doldurduğu tarihten itibaren istisnadan yararlanılmaz. GVK 292 seri nolu Genel tebliği inceleyiniz.

    Faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu Kazançlarının 75.000 Türk lirasına kadar olan kısmı, aşağıdaki şartlarla gelir vergisinden müstesnadır. Buradan benim anladığım kalan istisna rakamı 3 yılı aşmamak kaydı ile sonraki yıllarda kullanılır. Farklı açıdan mı yorum yapıyoruz?

    Kullanılamayan istisnalar sonraki yıla devredilmez. İstisnalar ilgili yılda kullanılır. 

    Kanun maddesinde kullanılmayan istisnanın sonraki yıllara devir olacağı konusunda bir düzenleme yok.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelirli süreli çalışan personellerin sözleşme bitiminde işten çıkışları işten çıkarma yasağı kapsamında mıdır?
    Sonraki İçerikSanayi sicil belgesi olan firmalar yıllık işletme cetvelini 30/04/2021 tarihine kadar vermeleri gerekir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz