Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından kaç yaşına kadar yararlanabilinir?

    Genç girişimci istisnasından kaç yaşına kadar yararlanabilinir?

    415
    0
    29 yaşında yeni bir işletme açılışı yapan şahıs 30 ve 31. yaşlarında da genç girişimci istisnasından faydalanmaya devam edebilir mi?

    Hayır. Sadece Genç girişimci istisnasından 29 yaşına kadar faydalanılmaktadır.


    2018 yılında vergi mükellefiyeti tesis ettiren bir şahıs 2018 yılında gelir vergisi genç girişimci istisnasından faydalanmamıştır ve gelir vergisi ödemiştir. Vergi dairesinden genç girişimci istisnasından faydalanabilir yazımızı 2019 döneminde aldık. İstisna başlangıç yılı 2018’den mi saymamız gerekiyor?

    Kişi 29 yaş ve altında ise 2018 ve 2019 yılı için istisnadan yararlanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMemur maaşı yanında uzlaşma komisyonundan da gelir elde edilirse beyana tabi midir?
    Sonraki İçerikSon 2,5 Yılda Tarımsal Destekler % 65 Artışla 24 Milyar Liraya Çıkarıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz