Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından faydalanıp iş yerini kapatan bir kişi tekrar mükellefiyet açarsa...

    Genç girişimci istisnasından faydalanıp iş yerini kapatan bir kişi tekrar mükellefiyet açarsa genç girişimci istisnasından faydalanabilir mi?

    2324
    0

    2020 yılında genç girişimci olarak Kurye faaliyetine başlayan kişi, 23.03.2021’de askerlik nedeniyle kapanış vermiştir. Mart-2021 sonunda elde ettiği 5 bin TL Kazanç, Genç girişimci olması nedeniyle Geçici beyanda istisna kapsamında beyan edilmiştir. Aynı kişi askerden dönünce Aralık 2021 ayı içerisinde aynı faaliyeti yapmak üzere tekrar açılış yaptırmıştır. Yıl bitmeden tekrar açılış yapan kişinin, Genç girişimci istisnası bitmiş midir? 

    Genç girişimci istisnası ilk defe işe başlayanlar içindir. Mükellefiyet kapatılınca İstisna sona ermiştir. Askerlik dönüşü yeniden mükellefiyet açılması ilk defa açılış kapsamında değerlendirilmez.


    Genç girişimci istisnasından faydalanabileceğimiz tutar ne kadardır?

    Genç girişimci istisnasından, 4/1-a kapsamında sigortalı olanlar faydalanabilir mi?

    Bir mükellef genç girişimci istisnasından ve yazılım ihracından kaynaklanan gelir vergisi indiriminden faydalanabilir mi?

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVarlık Barışı süresi 30 Haziran 2022 Tarihine kadar uzatıldı
    Sonraki İçerikTekstil ve moda tasarımı çalışmalarından (çanta ve cüzdan kalıpları) dolayı GVK 18 inci maddesindeki istisna hükmünden yararlanılıp yararlanılmayacağı.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz