Ana Sayfa Muhasebe Genç girişimci istisnasından faydalanan bir kişi 4a’lı olarak bir yerde çalışıp işten...

Genç girişimci istisnasından faydalanan bir kişi 4a’lı olarak bir yerde çalışıp işten çıkarsa Bağ-Kur desteği iptal olur mu?

1274
0

Genç girişimci bağ kur desteği 12 aydır. Bu kişi 2-3 ay 4a’lı çalışıp çıkışı yapıldığında bağ kur desteği devam eder mi?

18-29 Yaş arası genç girişimciler için gelir vergisi genel tebliğinde yer alan şartları sağlayanlar için Mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olanlardan;

4b kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı sayılan gerçek kişiler teşvikten yararlandırılır. İstisna şartlarını sağlayan mükelleflerce daha sonra herhangi bir nedenle faaliyetin terk edilmesi durumunda, terk tarihine kadar elde edilen kazançlar dolayısıyla istisnadan yararlanılır.

Faaliyet terk edildikten sonra istisna kapsamındaki söz konusu faaliyetlere tekrar başlanılması halinde ise adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunması şartı ihlal edilmiş sayılacağından bu istisnadan yararlanılamaz.

Genç Girişimcilerde Kazanç istisnasından faydalanan şahıs işletme bu mükellefiyeti devam ederken sonradan 2. bir şirket kurması tek kişilik A.Ş. veya LTD. durumunda şahıs işletmesindeki kazanç istisnası durumu devam eder mi veya kesilir mi?

Genç girişimci istisnası kişilere tanınan bir haktır. Kişinin aynı zamanda Tüzel kişiliğe ortak olması istisnayı bozmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest Meslek Kazançlarında Telif, Sergi-Panayır ve Genç girişimci istisnaları

Genç Girişimci Kazançlarına sağlanan Gelir Vergisi İstisnası

Genç girişimci istisnasından işletmeler kaç dönem faydalanabilir?

Önceki İçerikAyni Bağış ve Yardımlar Vergiden Düşülebilir mi?
Sonraki İçerikÖKC ile yapılan satışlar için ayrıca fatura düzenlenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz