Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından faydalanabileceğimiz tutar ne kadardır?

    Genç girişimci istisnasından faydalanabileceğimiz tutar ne kadardır?

    Genç Girişimci İstisnası

    434
    0

    Genç girişimci desteğinde vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançlarının 75.000 Türk lirasına kadar olan kısmı gelir vergisinde istisnadır. Buradaki istisna her dönem için ayrı ayrı 75.000 TL olarak dikkate alınacak yoksa üç vergilendirme dönemi için 75.000 TL olarak mı dikkate alınacak. 

    Her yıl için ayrı ayrı 75.000 TL istisna uygulanır.

    Bir mükellef genç girişimci istisnasından ve yazılım ihracından kaynaklanan gelir vergisi indiriminden faydalanabilir mi?

    Bilanço defterindeki işletmemiz genç girişimci istisnasından yararlanıyor. Bu istisnayı hangi hesaplarda izlemek gerekiyor?

    Genç girişimci teşvikinin gelir vergisi istisnası ne kadardır?

     


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir idaresi başkanlığı sistemindeki mesleki hizmet sözleşmelerine Türmob sisteminden alınan sözleşme numarası mı girilmelidir?
    Sonraki İçerikMali müşavirlerin müşterileri ile e-birlik üzerinden sözleşme yapması yeterli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz