Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından bilanço usulüne tabi olan mükellefler faydalanabilir mi?

    Genç girişimci istisnasından bilanço usulüne tabi olan mükellefler faydalanabilir mi?

    1449
    0

    Kendisini genç girişimci BAĞ-KUR primi teşvikinden 1 sene yararlandırdık. Karşılığında herhangi bir ücret talebinde bulunabilir miyim?

    SMMM olarak yapmış olduğunuz hizmete ilişkin müşterinizle hizmet öncesi anlaşma yapmanızı ve bu iş için talep ettiğiniz ücreti bildirmenizin daha doğru olacağı kanaatindeyim. Sorunuza gelecek olursak mesleki sözleşmenize ek olarak yapmış olduğunuz iş ve işlemlere ilişkin asgari ücret tarifemiz bulunmaktadır ve talepte bulunabilirsiniz.

    Mükellefim 2019 yılında genç girişimci istisnası kapsamında açılmıştır. Firma 2021 yılında işletme usulünden bilanço usulüne geçmiştir. Sormak istediğim bilanço usulüne geçmesinin genç girişimci istisnasına bir engeli var mıdır?

    Genç girişimci istisnasının defter tutma şekli ile ilgisi yok. Bilanço esasına göre defter tutan müşteriniz Yaş sınır ve diğer şartları taşıyor ise istisna dan yararlanmaya devam eder.

    Diğer mal satışından elde edilen kar ile araç satışından elde edilen karın farklılığı olmaz.

    İstisnanın uygulanmasına engel değildir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknoloji Geliştirme Bölgelerinde Çalışan Sigortalıların Prime Esas Kazanç Hesabında Değişiklik Yapıldı
    Sonraki İçerikBerat Dosyalarının İkincil Kopyalarının GİB’in Bilgi İşlem Sistemlerine Aktarım Zamanı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz