Ana Sayfa Çalışma Hayatı Genç girişimci istisnasından, 4/1-a kapsamında sigortalı olanlar faydalanabilir mi?

    Genç girişimci istisnasından, 4/1-a kapsamında sigortalı olanlar faydalanabilir mi?

    731
    0
    Avukat bir şahıs, 29 yaş genç girişimci istisnasından yıllık 75.000 TL, gelir toplamından düşerek kalan vergi matrahı üzerinden vergi ödeyerek yararlanmak istiyor. Bu avukat arkadaşımız serbest meslek makbuzu keserken hesaplanan stopajı müşterisi vergi dairesine ödemek zorunda. Avukat şahıs bu stopajı vergi dairesinden iade isteme hakkı varmı?

    Hesaplanan vergiden fazla stopaj ödemesi var ise Yıllık beyanname de zaten iade edilecek olarak yer alacaktır. Bu vergi nakden veya mahsuben iadesi talep edilir.


    Kanuni şartlar yerine getirilirse ” Genç girişimci istisnasından faydalanarak işyeri açılışı yapmak istiyoruz. Fakat çelişkiye düştüğümüz konu işyeri açılışı yapılacak kişi 4/A lı olarak başka birinin yanında çalışmaktadır. GVK Mükerrer Madde 20- 2.nci maddesinde “işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi” yazmaktadır. Bu kapsamda değerlendirilip istisnadan faydalanabilir miyiz? 

    Başka bir işyerinde sigortalı olarak görünen kişiler genç girişimci istisnasından yararlanamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapım sürecinde olan bir yer için yaptığımız elektrik ve su harcamalarını direkt gider olarak kayıt edebilir miyiz?
    Sonraki İçerikSermaye artışlarında mali müşavirler sermayenin ödendiğine göre rapor düzenlemeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz