Ana Sayfa TTK Geminin Kiracıya Teslimi Ne Şekilde Yapılır?

    Geminin Kiracıya Teslimi Ne Şekilde Yapılır?

    1361
    0

    1- GEMİ KİRALAYAN KİRACININ KARŞILAMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU İSTEMLER NELERDİR?
    Kiracı, üçüncü kişilerin, geminin işletilmesinden dolayı, kiraya verene karşı yöneltecekleri tüm istemleri karşılamak yükümlülüğü altındadır. 

    2- GEMİNİN KİRACIYA TESLİMİ NE ŞEKİLDE YAPILIR?
    Kiraya veren, kiralanan gemiyi kararlaştırılan tarihte ve yerde denize elverişli ve sözleşme ile güdülen amaca uygun bir şekilde kullanmaya hazır olarak kiracıya teslim etmekle yükümlüdür.

    3- KİRALIK GEMİ İLE İLGİLİ GİDERLER KİME AİTTİR?
    3.1-
    Geminin ayıplarından doğan tamirler ile bu yüzden değiştirilen parçaların giderleri kiraya verene aittir.
    3.2- Geminin, ayıbından dolayı 24 saatten fazla bir süre hareketsiz kalması hâlinde, aşan süre için kira bedeli ödenmez, ödenmiş ise geri verilir.
    3.3- Geminin bakımı ve birinci madde kapsamına girmeyen tamirleri ile parçalarının değiştirilmesi ve işletilmesinden doğan giderler, kiracıya aittir.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikHangi Şahıs Şirketlerine Ait Kazançlar Ticari Kazanç Hükmündedir?
    Sonraki İçerikEngelli Sağlık Kurulu Raporuna İtiraz Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz