Ana Sayfa Çalışma Hayatı Gemi adamlarının deneme süresi ve yıllık izin süreleri ne kadardır?

Gemi adamlarının deneme süresi ve yıllık izin süreleri ne kadardır?

715
0

Deniz İş Kanunu’na göre gemi adamlarına ne kadar süre yıllık izin verilir?

Aynı işveren emrinde veya aynı gemide bir takvim yılı içinde bir veya birkaç hizmet akdine dayanarak en az altı ay çalışmış olan gemi adamı, yıllık ücretli izine hak kazanır. İzin süresi, altı aydan bir yıla kadar hizmeti olan gemi adamları için 15 günden ve bir yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda bir aydan az olamaz.

 

Deniz İş Kanunu’na göre deneme süresi ne kadardır?

 Süresi belirli olmayan hizmet akitlerinde deneme süresi en çok bir aydır.

 

Haftada 4 saat çalışan gemi adamı, fazla çalışma ücretine hak kazanır mı?

 Haftada 4 saat çalışan gemi adamı fazla çalışma ücretine hak kazanamaz. Çünkü, 854 sayılı Deniz İş Kanunu’nun 28’inci maddesinde haftalık 48 saati aşan çalışmalara fazla çalışma ücreti ödeneceği belirtilmektedir.

 


Kaynak: Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYöneticilik pozisyonundaki kadınların oranı 2018 yılında %16,3 oldu
Sonraki İçerikMahkeme işe iade kararı verirse işverenin işçiyi kaç gün içerisinde işe başlatması gerekir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz