Ana Sayfa Çalışma Hayatı Gemi Adamları Haftalık Kaç Saat Çalışabilir?

    Gemi Adamları Haftalık Kaç Saat Çalışabilir?

    4613
    0

    1- GEMİ ADAMININ GÜNLÜK VE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?
    Genel bakımdan iş süresi günde sekiz ve haftada kırk sekiz saattir. Kırk sekiz saatlik süre haftada çalışılan iş günlerine eşit bölünerek bulunur. Haftada 5 gün çalışan gemi adamı günde 9,6 saat çalışmış sayılır. İş süresi, gemi adamının işbaşında çalıştığı veya vardiya tuttuğu süredir.

    2- HAFTADA 4 SAAT ÇALIŞAN GEMİ ADAMI, FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNE HAK KAZANIR MI?
    Haftada 4 saat çalışan gemi adamı fazla çalışma ücretine hak kazanamaz.
    Çünkü 854 sayılı Deniz İş Kanununun 28’nci maddesinde haftalık 48 saati aşan çalışmalara fazla çalışma ücreti ödeneceği belirtilmektedir.

    3- DENİZ İŞ KANUNUNA GÖRE DENEME SÜRESİ NE KADARDIR?
    Süresi belirli olmayan hizmet akitlerinde deneme süresi en çok bir aydır.

    Kaynak: Deniz İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDeniz İş Kanununa Göre Gemi Adamlarına Ne Kadar Süre Yıllık İzin Verilir?
    Sonraki İçerikBelediyeler ve Özel Firmalar Arasında Yapılan İşlerin Bir Yılı Geçmesi Halinde Yapılan İş Yıllara Sari İnşaat İşleri Kapsamında Değerlendirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz