Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefleri konut satışlarına istinaden düzenleyecekleri faturalarında KDV hesaplayacak mıdır?

Gelir vergisi mükellefleri konut satışlarına istinaden düzenleyecekleri faturalarında KDV hesaplayacak mıdır?

1052
0

Şahıs bilanço usulüne tabi işletmemin aktifine 28.09.2018 tarihinden itibaren kayıtlı olan konutumu faaliyetimi sonlandırmam nedeniyle kendime fatura edeceğim. Bu konuda KDV ve Gelir Vergisi yönünden herhangi bir muafiyet ve istisnalarım var mıdır?

İstisna Kurumlar vergisi mükellefleri içindir. Gelir vergisi ve KDV de istisna yoktur. Konut 150 metre karenin altında ise %1, üstünde ise %18 KDV hesaplanır.

Şahıs firması olan bir mükellef emlak alım satımı işi ile uğraşmaktadır. Düzenleyeceği faturalardaki KDV oranları nedir?

İş yeri satışlarında uygulanacak KDV oranı %18, 150 m2 ye kadar (150 m2 dahil) olan konutların tesliminde KDV oranı %1, Net alanı 150 m2 den fazla olanlarda %18 olarak uygulanacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Tebligatın faydaları nelerdir?
Sonraki İçerik7. CNR Kitap Fuarı: 8-16 Şubat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz