Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefleri geçici vergi dönemlerinde ödenen Bağ – Kur primleri, sağlık...

Gelir vergisi mükellefleri geçici vergi dönemlerinde ödenen Bağ – Kur primleri, sağlık ve eğitim harcamalarını indirim konusu yapabilir mi?

2061
0

Geçici vergi beyannamesinde, ödenen Bağ Kur primlerini sadece o döneme ait Bağ Kur primlerini mi yoksa toplam tutarını mı indirim konusu yapacağız? Geçici vergi dönemlerinde eğitim ve sağlık harcamalarının dönemlere isabet eden tutarlar mı indirim konusu yapılacaktır?

Ödenen Bağ- Kur primleri ödendiği dönem geçici vergi beyannamesinde indirileceği gibi “ödenen” toplam tutar yıllık beyannameden indirilir.
Gelir vergisi kanunu 89/1. Maddede sayılan sağlık ve eğitim giderleri de belirtilen şartlar ve oranda (%10) geçici veya yıllık beyannameden indirilir.

Geçici vergi beyannamesinde önceki dönemlerde hesaplanan geçici vergiyi doldururken önceki dönemlerde ödenen en yüksek geçici vergi tutarını mı yazacağız? Yıllık gelir vergisi beyannamesinde ödenen geçici vergiler sütununa yıl içinde en yüksek ödenen geçici vergi rakamını mı yazacağız?

En yüksek ödenen diye bir ayrım olmaz. Önceki dönemdeki hesaplanan geçici vergi yazılır.

Yıllık beyannamede hesaplanan vergiden “ödenen” geçici vergi mahsup edilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş yıl zararlarını izleyen 5 yıl vergi matrahından indirebilirsiniz. 
Sonraki İçerikSırbistan’da brüt maaş ve ücretler %10,1 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz