Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükellefleri çocuklarının eğitim masraflarını gider olarak kullanabilir mi?

    Gelir vergisi mükellefleri çocuklarının eğitim masraflarını gider olarak kullanabilir mi?

    Gelir vergisi beyanında eğitim ve sağlık giderleri indirimi

    447
    0

    Yakın bir arkadaşımın çocuğu özel okula gidiyor ve okul ücret bedeli için faturayı eşinin adına düzenlemiş ilgili kurum, lakin ödeme yapılan kart ise arkadaşıma ait. Arkadaşım bu faturayı kendi gelir vergisi beyanından indirim konusu yapabilir mi?

    Aile birliği kuralına göre Özel okula ödenen bedel GVK 89/2. maddedeki koşullara göre Eşlerden herhangi birisi Yıllık GV beyannamesinde indirim yapılır.


    GELİR VERGİSİ KANUNU

    Diğer indirimler

    Madde 89

    (5228 sayılı Kanunun 28 inci maddesiyle başlığı ile birlikte değişen madde. Yürürlük; 31.07.2004) Gelir vergisi matrahının tespitinde, gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden aşağıdaki indirimler yapılabilir:

    2.Beyan edilen (5281 sayılı Kanunun 43/8-c maddesiyle değişen ibare. Geçerlilik; 01.01.2005, Yürürlük; 31.12.2004) gelirin % 10’unu aşmaması(*), Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları (mükerrer 121 inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler).


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir iki üç çip
    Sonraki İçerikYıl içinde başka bir işyerinde yeni işe başlayan personelden kümülatif vergi yazısı alınmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz