Ana Sayfa Muhasebe Gelir vergisi beyannamesinde isteğe bağlı olmayan gelir beyanında bulunabilir miyim?

Gelir vergisi beyannamesinde isteğe bağlı olmayan gelir beyanında bulunabilir miyim?

1377
0

2018 yılı gelir vergisi beyannamesi düzenlerken mükellefin vergi matrahını artırmak için rızai beyan yapmak istiyoruz. Bunu hesap özetinin diğer gelirler kısmına yazarak kar yükseltebilir miyiz? 

Beyannamede yer alan ekler bölümünde işyeri kısmında otomatik mülk sahibi diye geliyor. Bu işlemi geç fark edip mükellef kiracı olduğu halde otomatik gelen mülk sahibi işaretli olarak beyannameyi yolladık. Bundan dolayı ileride bir ceza gelir mi düzeltme vermek gerekir mi?

Böyle bir beyan işlemi olmaz. Diğer gelire yazarsanız KDV sorgulaması yapılır. KDV beyannamelerini de düzeltmeniz gerekir.

Kira kime ödeniyorsa o kişinin bilgileri yazılır. Yanlış yazılmış ise düzelte beyannamesi verilmesi gerekir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2018 Gelir Vergisi Tarifesi ve Örnek Hesaplama Tablosu

 

 

2019 Gelir Vergisi Tarifesi ve Örnek Hesaplama Tablosu

 

 

 

Mesken kira geliri elde ettiğim gayrimenkulün bir bölümünü Home Office olarak kullanılırsa kiracı gelir vergisi stopajı hesaplamak zorunda mıdır?

 

 

Önceki İçerik2018 yıllık gelir vergisi beyannamesinin işyeri bilgilerini nasıl dolduracağım?
Sonraki İçerikBeyannamedeki ekler kutucuğunu doldurmazsak cezai bir durum olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz