Ana Sayfa Basından Gelir ve Kurumlar Vergisi Birleşiyor mu?

Gelir ve Kurumlar Vergisi Birleşiyor mu?

1204
0

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İSO Odakule Binası’nda düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katıldı. Burada düzenlenen basın toplantısında Bakan Ağbal, belirsizlik olan alanları azalttıklarını ve Gelir ve Kurumlar Vergisi olarak 2 kanunu birleştireceklerinin bilgisini verdi. Bütçe açığı ile de ilgili açıklamalarda bulunan Bakan, bugün Türkiye’nin bütçe açığının %1,3 seviyesinde olduğunu ifade etti.

Bakan Ağbal, vergisini ödeyen bir mükelleflere, verginin kendisinde, faizinde, ödeme süresinde birtakım kolaylıklar getirmeyi düşündüklerini ifade etti. Farklı oran yapısı kullanıldığı zaman girdilerde ödenen KDV’lerle dışta ödenen KDV arasında fark oluştuğunu açıkladı. Bakan, bu konularda da çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kaynak: Maliye Bakanı Basın açıklaması (İSO Odakule Binası-Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Yılı Haziran Ayında Hangi Sektör Daha Güvenilir?
Sonraki İçerikTÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programının Aşamaları Ve Süreçleri Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz