Ana Sayfa Muhasebe Gelir idaresinin portalından e-Fatura kullanıcısına e-Arşiv Fatura düzenlenebilir mi?

Gelir idaresinin portalından e-Fatura kullanıcısına e-Arşiv Fatura düzenlenebilir mi?

e-fatura düzenlemek için her iki tarafında da e-fatura mükellefi mi olmalıdır?

863
0

E-Fatura veya E-arşiv mükellefi olmayanların, vergi mükelleflerine keseceği 5.000 TL üzeri faturayı portal üzerinden E-arşiv olarak kesme zorunluluğu var. Lakin fatura kesilmesi gereken firmanın E-fatura mükellefi olması durumunda, E-fatura mükellefine E-arşiv kesilmesi konusuyla alakalı olarak cezai yaptırım uygulanır mı?

e-fatura düzenlenecek durum; her iki tarafında da e-fatura mükellefi olması durumunda geçerli olan bir durumdur.

19/06/2020 tarihinde iş terk dilekçesi verdim. Fakat 200.000.00 TL’lik portaldan e-arşiv faturası kesmeyi unuttum. Bugün düzenlemek istedim. Fakat mükellef kapanış yapmış kullanamaz diyor. Ben bu faturayı nasıl keseceğim?

Mükellefin kapanışı yapılıp, sicilden kaydı silindiyse fatura düzenleyemezsiniz. İlgili vergi dairesine dilekçe ile başvuruda bulunmalısınız.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Düzenlediğimiz e-Fatura ve e-Arşiv Faturayı irsaliye olarak kullanılabilir miyiz?

E-Fatura mükellefleri düzenledikleri faturaları arşivlemek zorunda mıdır?

E-Faturada KDV muafiyet kodunu elle yazamaz mıyız? İstisna Kodunu seçmek zorunda mıyız?

Önceki İçerikE-Arşiv Fatura ve e-Serbest Meslek makbuzlarının saklanması gerekiyor mu?
Sonraki İçerik1 Temmuz itibariyle e-İrsaliye uygulamasına kimler dâhil olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz