Ana Sayfa Vergi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden silinen GİB beratları için ne yapmalıyız?

    Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden silinen GİB beratları için ne yapmalıyız?

    759
    0

    2020-08 dönemine ait e-defter beratları sisteme yükledim. Gib onaylı dosyaları sistemize kaydettim. Ancak sebebini bilmediğimiz nedenden dolayı Kebir Berat ve Yevmiye Berat dosyası silinmiş diğerleri mevcut. Silinen dosya için nasıl bir yol izlenmeli?

    Öncelikle sisteminizi kontrol etmeniz gerekli. Dosyalar neden silindi? 

    Sistem raporu alınması gerekli bundan sonra sürece başlayabilirsiniz. Kayıp ilanı vererek GİB’e sistem durum raporu ile başvurabilirsiniz. (GİB uygun görürse size belli bir süre tanıyacaktır silinen dosyalarınızın tekrar oluşturulması için)

    2020 yılının Ekim ayında kendime ait web sitesi üzerinden e ticaret faaliyetine başlamış bulunmaktayım. Henüz satış işlemine başlamadım dolayısıyla satış hasılatım bulunmamaktadır. 2021 yılında e defter, e fatura uygulamasına geçecek miyim?

    E-fatura ve e-defter yasal yükümlülüğün başlaması için önce faaliyetlerin ve kriterlerin oluşması gereklidir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Defter mükellefleri işlenmeyen banka hareketlerini bir sonraki aya işleyebilir mi?
    Sonraki İçerikEsnaf muaflığı belgesi alabilmek için vergi mükellefiyeti açtırmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz