Ana Sayfa Vergi Gelir idaresi başkanlığının sisteminden düzenlen e-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

Gelir idaresi başkanlığının sisteminden düzenlen e-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

Gelir idaresi başkanlığının sisteminden düzenlen e-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

579
0

Firmamdan gelen bilgiye göre Haziran 2020 döneminde mükellefim olan firmama 44.000 TL kesilmesi gereken fatura yanlışlıkla 44.000.000 TL olarak düzenlenmiş ve iptal edilmesi için gereken sürede aşıldığı için iptal edilememektedir. KDV olarak çok büyük bir rakam da ortaya çıkmakta olup düzenleyen firmanın beyan etmemesi benim mükellefim olan firmanın da indirim konusu yapmadan nasıl bir çözüm olabilir?

Yanlış düzenlenen fatura her iki tarafça kayıtlara alınmayacak.

İade faturası kesilmez.

Normal tutarlı fatura düzenlenecek.

İleride yapılacak vergi incelemesinde sorun yaşanmaması için Yanlış düzenlenen faturanın çıktısı alınır ve saklanır.

18/06/2020 Tarihinde noterde yapılan satış senedi çerçevesinde bugün 23/06/2020 Tarihli fatura kestik. Fatura tarihi noter satışı tarihi ile aynı olması şart mı?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 229’uncu maddesinde, fatura, satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesika olarak tanımlanmıştır.

Kanun’un 231’inci maddesinin 5 numaralı bendinde de; faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmemiş olan faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı, 232’nci maddesinde ise, birinci ve ikinci sınıf tüccarlarla, kazancı basit usulde tespit edilenler ve defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilerin sattıkları emtia veya yaptıkları işler için fatura vermek, satın aldıkları emtia ve hizmetler için de fatura istemek ve almak zorunda oldukları hükme bağlanmıştır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el binek otomobillerin satışında KDV oranı nedir?

Aktife kayıtlı binek otomobillerin satışında düzenlenecek fatura KDV oranı ne olmalıdır?

Önceki İçerikMali ve Sosyal Haklar Genelgesi Yayınlandı
Sonraki İçerikABD’de son haftada işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı bir önceki haftaya göre azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz