Ana Sayfa Muhasebe Gelir idaresi başkanlığının sisteminden düzenlediğimiz faturaları ne kadar süre saklamalıyız?

Gelir idaresi başkanlığının sisteminden düzenlediğimiz faturaları ne kadar süre saklamalıyız?

Gelir İdaresi Başkalığının portalından e-arşiv kesilen faturalar altı ay sonra silinir mi? E-arşiv faturaları saklanmak zorunda mıdır?

594
0

GİB portalı üzerinden e-arşiv faturası kesmek isteyen satıcı firmam 239 muafiyeti kodu işle fatura düzenlemek istiyor. Fakat GİB portal üzerinde ilgili alanları bulunmamaktadır. Ne yapmalıyız?

Bu süreç ile ilgili özel entegratör firması ile görüşmelidir.

Gelir İdaresi Başkalığının portalından e-arşiv kesilen faturalar altı ay sonra siliniyor mu? E-arşiv faturalarının saklanmasıyla ilgili bir zorunluluk var mı?

Muhafaza ve ibraz yükümlülüğüne göre;

Mükellefin, e-Belge gönderip alma işlemini özel entegrasyon izni alan mükelleflere ait bilgi işlem sistemi vasıtasıyla gerçekleştirmesi, muhafaza ve ibraz ödevlerini ortadan kaldırmaz.

e-Belge gönderip alma işleminde kullanılan bilgi işlem sistemi yazılım ve donanım alt yapısının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının geçerli olduğu yerlerde bulunması zorunludur. Ticari belgeler ister elektronik ister kâğıt ortamında düzenlensin, saklama yükümlülükleri devam etmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracat ve tax free faturası düzenleyen e-fatura mükellefleri portal yöntemini kullanabilir mi?

Nevi değişikliği yapan e-Fatura mükellefleri ne zamana kadar eski unvanları ile e-fatura düzenlemeye devam…

E-fatura kullanıcısı olan bir firma kâğıt fatura düzenleyebilir mi?

Önceki İçerikTürkiye’nin koster filosunu güçlendirmek için 5 yıl süresince her bir gemi için yıllık azami 3 milyon lira kredi finansman desteği verilecek
Sonraki İçerikTarımda dış ticaret fazlası 5,3 milyar dolar oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz