Ana Sayfa Vergi Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden düzenlenen e-Arşiv ve e-Faturaların bir kuruma raporlanması...

    Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden düzenlenen e-Arşiv ve e-Faturaların bir kuruma raporlanması gerekir mi?

    505
    0
    E- fatura mükellefi olan müşterimiz gib portal üzerinden e-faturalarını ve e-arşiv faturalarını kesmektedir. Burada e arşiv faturalarının raporlanması gib portal içerisinde otomatik olarak mı yapılmaktadır. Bu e-arşiv raporlama sadece özel entegratör kullananlar için mi geçerlidir?

    e-Arşiv izni alan mükellefler ve e-Arşiv hizmeti verme konusunda izin alan özel entegratörler, elektronik ortamda oluşturdukları belgelere ilişkin olarak, Başkanlığın http://www.efatura.gov.tr internet adresinde yayımlanan veri formatı ve standardına uygun e-Arşiv Raporunu mali mühür ya da NES ile zaman damgalı olarak onaylamak ve e-Arşiv Kılavuzu’nda açıklanan yöntem veya yöntemlerle Gelir İdaresi Başkanlığı sistemine aktarmaları gerekir.


    Berat gönderme zamanları tercih için son tarih 31.01.2021’di.Geçen sene berat yükleme tercihimizi 3 aylık olarak yaptık. 2021 yılı için tekrar tercih yapacak mıyız? 

    Geçici vergi beyan dönemleri bazında yani 3 aylık berat yükleme tercihi üzerinden devam etmek istiyorsanız yeniden bir tercih belirtmenize gerek yok. Aylık döneme geçmek isterseniz tercihinizi buna göre değiştirebilirsiniz. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHakim Şirketin Güvenden Doğan Sorumluluğu
    Sonraki İçerikEstetik cerrahi ameliyatlarında KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz