Ana Sayfa Vergi Gekap mükellefiyeti olmayan bir firma sehven gekap beyannamesi bildiriminde bulunursa ne yapmalıdır?

    Gekap mükellefiyeti olmayan bir firma sehven gekap beyannamesi bildiriminde bulunursa ne yapmalıdır?

    586
    0
    Gekap beyannamesi verilmemesi gereken mükellef için 2. döneminde sistemden kaynaklı sehven dikkatsizlikten dolayı defter beyan sisteminde bildirgesi verildi. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Gekap mükellefiyetini kapatacaksınız. Detay bilgi için aşağıdaki linkdeki Rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    Şirketimiz karton alışveriş torbası imalatı yapıp ihracat yapıyoruz. Nadir de olsa iç piyasaya sattığımız oluyor. Gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    01/07/2020-31/12/2020 tarihleri arasındaki işlemler Ambalaj malzemesi olarak 31/01/2021 Tarihine kadar GEKAP beyannamesi verilecektir. Aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVeterinerlerin tedavi amaçlı aldığı ilaçların yıl sonunda stokta kalanlar da dahil tamamı alındığı yıl gider yazılır.
    Sonraki İçerikMal İhracatına Yönelik Devlet Desteklerinde Hedef Ülkelere Hedef Sektörlerde Gerçekleştirilen Faaliyetlere İlave Destek Sağlanması Hakkında Karar Yayınlandı 30.01.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz