Ana Sayfa Vergi Gekap beyannamesi kapsamında bir işlemi olmayan firma boş da olsa beyanname vermeli...

    Gekap beyannamesi kapsamında bir işlemi olmayan firma boş da olsa beyanname vermeli midir?

    gekap, beyanname, bildirim, koli, teslim, imalat, ambalaj, kargo, boş, beyanname, toptan, perakende, ithalat, depozito, palet, okul, otellerde gekap beyanı, avize işi yapanlarda gekap beyanı,

    689
    0

    Avize işi yapan firmalar imal ettikleri avize için gekap beyannamesi vermeli midir?

    Avizeleri kutu veya koliye koymanız halinde ambalaj kullanımı nedeni ile gekap beyannamesi vermeniz gerekir.

    Otel ilgili gekap beyannamesi vermek zorunda mıyız? Gekap beyannamesi kapsamına giren bir işimiz yoksa da beyanname vermeli miyiz?

    Gekap beyannamesi kapsamına giren bir işlem yoksa beyan edilmez.

    Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesini vermekle yükümlü olanlar, beyan dönemi içerisinde 2872 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı listede yer alan ürünlerden plastik poşetlerin satışını diğer ürünlerin ise piyasa arzını/ithalini yapmamış olsalar dahi Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesini vermekle yükümlüdürler. Başka bir ifade ile; GEKAP kapsamında olan işlem için beyanname verilesi halinde Vergi Dairesi tarafından otomatik olarak mükellefiyet açılmaktadır. Sonraki ay veya aylarda beyana tabi işlem yoksa beyannamenin; “Beyan edilecek geri kazanım katılım payı bulunmamaktadır” seçeneği işaretlenerek BOŞ gönderilmesi gerekmektedir.

    GEKAP kapsamında işlemi olmayan mükellefler boş da olsa beyanname vermezler. Böyle bir zorunluluk yoktur.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews.com veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKantinler plastik bardak ve karton bardaklar için gekap beyannamesi vermeli midir?
    Sonraki İçerikGeçmiş yıl karlarının sermayeye ilavesinde geçmiş yıl zararları ile karlarını mahsup ettikten sonramı işlem yapmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz