Ana Sayfa Vergi Gekap beyannamesi kapsamında bir faaliyeti olmayan firma boşta olsa beyanname verir mi?

    Gekap beyannamesi kapsamında bir faaliyeti olmayan firma boşta olsa beyanname verir mi?

    543
    0

    GEKAP beyannamesi vermeyeceğimiz mükellefler için, beyanname vermeyeceğimize dair vergi dairesine dilekçe vermemiz gerekiyor mu?

    Hayır gerekmiyor. Böyle bir zorunluluk yok. Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesini vermekle yükümlü olanlar, beyan dönemi içerisinde 2872 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı listede yer alan ürünlerden plastik poşetlerin satışını diğer ürünlerin ise piyasa arzını/ithalini yapmamış olsalar dahi Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesini vermekle yükümlüdürler.

    Başka bir ifade ile; GEKAP kapsamında olan işlem için beyanname verilesi halinde Vergi Dairesi tarafından otomatik olarak mükellefiyet açılmaktadır. Sonraki ay veya aylarda beyana tabi işlem yoksa beyannamenin; “Beyan edilecek geri kazanım katılım payı bulunmamaktadır” seçeneği işaretlenerek BOŞ gönderilmesi gerekmektedir. GEKAP kapsamında işlemi olmayan mükellefler boş da olsa beyanname vermezler. VD de bilgi vermezler Böyle bir zorunluluk yoktur.

    Müşterimiz kombi, ısıtma, soğutma havalandırmaların ev tibi kombi havalandırma işlenirlerinin tamir bakim ve onarımını yapmaktadır. Bunun için gekap verilmesi gerekir mi?

    Tamir bakım gekap kapsamında olmaz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOSGEB tarafından 2015-2019 döneminde kadın girişimcilere ait 55.046 işletmeye toplam 1 milyar 5 milyon 363 bin TL destek sağlandı
    Sonraki İçerikDar mükellef kurumlara veya kurumlar vergisinden muaf dar mükelleflere dağıtılan kâr payları üzerinden gelir vergisi kesintisi yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz