Ana Sayfa Vergi GEKAP beyan dönemleri 2020 yılında altı aylık, takip eden yıllar için üç...

GEKAP beyan dönemleri 2020 yılında altı aylık, takip eden yıllar için üç aylık olarak belirlendi

GEKAP beyan dönemleri ne zaman?

548
0
GEKAP(POŞET) BEYANNAMESİ HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere, 3 Sıra No.lu Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Geri Kazanım Katılım Payı (POSET) Beyannamesinin beyan dönemleri 2020 yılında altı aylık, takip eden yıllar için üç aylık olarak belirlenmiştir. Ocak/2020 ve Şubat/2020 dönemleri için beyanname vermiş olanlar 2020 yılının ilk altı aylık dönemi için verecekleri beyannamelere daha önce beyanname verdikleri dönemlere ilişkin bilgileri dâhil etmeyeceklerdir.

Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından depozito sistemi uygulamalarına ilişkin idari ve teknik hususlara yönelik usul ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde yayınlanmıştır.Dönem ve depozito uygulamalarına ilişkin güncellemelerin yer aldığı beyanname için Beyanname Düzenleme Programını güncellemeniz gerekmektedir.


Kaynak: GİB 08.07.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVefat eden eşin geçmiş yıl zararını kullanılıp kullanılamayacağı
Sonraki İçerikDernekler yevmiye defterlerinin kapanış tasdiklerini yaptırmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz