Ana Sayfa Vergi Geçmişe yönelik E-Arşiv faturada düzeltme yapabilir miyiz?

Geçmişe yönelik E-Arşiv faturada düzeltme yapabilir miyiz?

4019
0
Süresinde e arşiv fatura düzenledik, raporunu da süresinde gönderdik. Kasım ayına ait bir fatura. Fakat faturada hata olmuş düzeltilmesi gerekiyor.
Ne yapmamız gerekir?

-Arşiv Fatura üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz.

Teknik olarak e-Arşiv Fatura iptal edilebilir. İptal işlemi, iade faturası ya da gider pusulası düzenlenebilen durumlarda yapılamaz.

İptal etmek istediğiniz faturaya ait bilgileri e-Arşiv raporunun iptal elemanına girmek ve ilgili raporu GİB’e göndermek suretiyle yapabilirsiniz.

İptal edilen belge ile ilgili tevsik yükümlülüğü tarafınıza aittir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-fatura yerine yanlışlıkla e-arşiv düzenledim. Nasıl düzeltme yapacağım?

 

E-Defter süresinden sonra verilirse geçerli midir?

 

E-Arşiv faturası iptal edilebilir mi?

 

Önceki İçerikFed faiz oranlarına dokunmayacak
Sonraki İçerikGoogle Wing’den dronelarla sipariş teslimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz