Ana Sayfa Vergi Geçmişe dönük engellilik indiriminden faydalanabilir miyiz?

Geçmişe dönük engellilik indiriminden faydalanabilir miyiz?

Engellilik indiriminden çalışılan gün kadar mı faydalanılır? Geçmişe dönük engellilik indiriminden faydalanabilir miyiz?

744
0

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığından firmamızda çalışan bir personelimiz için 20/06/2020 Tarihinde 12/02/2019 (Başvuru Tarihi) Tarihinden itibaren engelli indiriminden faydalanması gerektiğine ilişkin bir yazı geldi. Bu durumda geçmiş dönemlere ait nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir?

Geçmiş dönemlere ilişkin bir işlem yapılmaz. Yazı geldiği aydan itibaren engelli indirimi uygulayacaksınız.

Engellilik indiriminden çalışılan gün kadar mı faydalanılır?

Çalışılan süre kadar engellilik indiriminden faydalanılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthal ettiğimiz bakır ve alüminyum ürünlerini satarken KDV tevkifatı yapmalı mıyız?
Sonraki İçerikKira ve hizmet faturalarında KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz