Ana Sayfa Çalışma Hayatı Geçmiş yıllara ait kar dağıtımı kısıtlaması ne zamana kadar devam etmektedir?

    Geçmiş yıllara ait kar dağıtımı kısıtlaması ne zamana kadar devam etmektedir?

    Eski yılların defterleri bulunamazsa sermaye ödendi raporu nasıl yazılır?

    578
    0
    2020 kar dağıtımı kısıtlaması devam ediyor mu?

    31/12/2020 Tarihine kadar kar dağıtımı kısıtlı olarak yapılacaktır.

    1999 yılında kurulan şirketin sermaye artırımı işlemi için rapor yazılması gerekmektedir. Firmanın eski defterleri elimizde olmadığından kuruluşta ödenen sermayeye dair tespit yapılamamaktadır. Raporda bu durumu nasıl belirtmemiz gerekiyor?

    Tespit raporlarında geçmişe dönük evrakın veya bilgilerin olmaması halinde bulunan mevcut kayıtlar dikkate alınarak tespitlerin yapılması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest muhasebeci mali müşavirler internet üzerinden reklam verebilir mi?
    Sonraki İçerik7256 Vergi taksitlendirmesi kapsamında vergi aslı ödenirse buna bağlı vergi ziyaı cezası silinir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz