Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yıllara ait belediye emlak vergileri ödendiğinde gider olarak kayıtlara alınabilir mi?

    Geçmiş yıllara ait belediye emlak vergileri ödendiğinde gider olarak kayıtlara alınabilir mi?

    Yenilenen Banka kredisi için ödenen cezalar gider yazılır mı? Belediye gecikme zamları gider yazılır mı?

    559
    0

    Şirketimiz belediyeye ödemesi gereken vergiyi 2015-2016-2017-2018 ve 2019 yıllarında ödememiştir. Bununla ilgili 2020 yılında toplam borç gelmiştir. Toplam borç peşin ödenerek indirim sağlanmıştır. Bu ödenen tutar şirketimiz için gider midir yoksa K.K.E.G gideri midir?

    Belediyeye ödenmeyen vergi çeşidi nedir.Belediyeye ödenen vergiler Emlak Vergisi, ÇTV, ilan tabela vergisi gibi vergilerdir. Bu vergiler indirimli ödenemez.

    Şirket zor durumda olduğundan dolayı taşıt kredisini zamanında ödeyemedi ve banka ile yapılandırmaya giderek ödeme planını yeniledi, yevmiye kaydı yaparken eski krediyi kapatıp, yeni kredi tahakkukunu yaptığım zaman iki kredi ödeme planı arasında doğal olarak farklılık doğuyor. Bunu nasıl kayıt etmeliyim(tek düzen hesap planında hangi hesapta göstermeliyim) iki kredi ödeme planı arasındaki farkı vergilendirme açısından gelir veya gider göstermem açısından bir sıkıntı doğar mı?

    Yeniden yapılandırılan kredi için Ceza gecikme faizi veya gecikme zammı ödenecek ise bunlar KKEG olarak kayıtlara alınır.Diğer kredi faizleri giderleşir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKKTC’den aldığımız alan adı yenileme faturasına KDV2 uygulamalı mıyız?
    Sonraki İçerikAvukatlık ücreti malların satılması yoluyla tahsil edilirse e-SMM kime kesilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz