Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yılda işlemeyi unuttuğumuz kur farkını düzeltme beyannamesi vererek gider yazabilir miyiz?

Geçmiş yılda işlemeyi unuttuğumuz kur farkını düzeltme beyannamesi vererek gider yazabilir miyiz?

1146
0

Bir şirketimize 2017 yılında yaklaşık 350 bin TL kur farkı zararının yazılmadığını tespit ettik. 2017 yılında da yaklaşık 1 milyon TL vergi ödedik. İlgili döneme düzeltme beyannamesi vermek ve fazla ödediğimiz bir kısım vergiyi iade almak istiyoruz. Bu konuda vergi dairesinin bize çıkartacağı problem nelerdir? Nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor?

 

Vergi dairesi size neden problem çıkarsın? Düzelteme beyannamesi ile İade talep edildiği için defter ve belgeleriniz incelenir. İadeye hak kazanırsanız düzeltmeniz yapılır iadenizi alırsınız.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışındaki şubemize gönderdiğimiz borç için Kur farkı hesaplaması yapmalı mıyım?

 

Ödenmeyen döviz bakiyesi için yapılan kur farkı sonraki sene iptal edilir mi?

 

Kur farkı için hangi hesapları kullanmalıyım?

 

Dövizli işlemlerde kur farkı faturasında kdv var mı?

 

Yurt dışına gönderilen ithalat avansından oluşan kur farkı geliri vergiye tabi midir?

 

 

Önceki İçerikTemsil Ağırlama giderleri için yazar kasa fişi geçerli midir?
Sonraki İçerikPoşet beyannamesi interaktif vergi sistemi üzerinden nasıl verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz