Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yıla ait ödenen reklam vergisi hangi hesapta takip edilmelidir?

    Geçmiş yıla ait ödenen reklam vergisi hangi hesapta takip edilmelidir?

    753
    0
    2020 yılı kasım ayında ödenmesi gereken ”ilan reklam vergisi” gecikme faizi ile 2021 ocak ayından ödendi. Ana para tutarı 681 hesapta mı takip edilmelidir?

    681 hesapta takip edilmelidir.


    681 hesabın kullanımı ile ilgili detaylı bir açıklama rica edebilir miyim? 

    681 Önceki Dönem Gider ve Zararlar Hesabı: 

    Cari dönemden önceki döneme ait olan ve bu dönemlerin mali tablolarına hata ya da unutulma nedeni ile yansıtılmayan veya sonradan ortaya çıkan tutarların gösterildiği hesaptır. 

    681 Önceki Dönem Gider ve Zararlar Hesabının İşleyişi: 

    Böyle bir gider ortaya çıktığında hesabın borcuna kaydedilir. Dönem sonunda bu hesap 690 Dönem Kar veya Zararı Hesabına aktarılarak kapatılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDevlet kurumlarına yapılacak bağışlar için malzeme satın alımlarda KDV istisnası
    Sonraki İçerik2021 Yılında toplam Otomotiv üretimi % 3 , Otomobil üretimi % 9 oranında azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz