Ana Sayfa Vergi Geçmiş yıl zararlarını kaç yıl kullanabiliriz?

Geçmiş yıl zararlarını kaç yıl kullanabiliriz?

587
0

Kurumlar vergisi mükellefi 5 yıllık geçmiş yıl zararlarını beyannamede her yıl göstermek şartıyla öz sermaye eksi de olsa indirim konusu yapabilir mi?

Sermayenin eksilmesi ile zarar mahsubunun ilgisi olmaz. Dönem mali karından önceki yıl veya yıllar mali zararları indirilir.

Binek araç KKEG detayı için BDP Geçici Vergi Beyannamesinde alan açılmıştır. GVK.40.Mad.gereği binek otomobil gider, amortisman ve kiralarının gider yazılmasına ilişkin sınırlama kapsamında oluşan KKEG-bu alana matrah KKEG mi yazılacaktır?

01.04.2020 tarihinde güncellenen 28. versiyonda geçici vergi beyannamesindeki EKLER bölümündeki KKEG ile ilgili alanlar doldurulacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici iş ilişkisinin kurulması, şartları, hak ve sorumlulukları
Sonraki İçerikErzurum’da değerli arı ürünleri üretiminin artırılması için %50 hibe desteği verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz