Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yıl karlarını ve yasal yedekleri sermayeye ilave edebilir miyiz?

Geçmiş yıl karlarını ve yasal yedekleri sermayeye ilave edebilir miyiz?

1054
0
Geçmiş yıl karlarını ve yasal yedekleri sermayeye ilave edebilir miyiz?

Bir Anonim Şirketin 300.000 TL sermayesi bulunmaktadır. Bu sermayenin tamamı ilgili yıllarda ödenmiştir. Geçmiş yıl karları ile yasal yedekleri toplamından 2.700.000 TL’lik kısmını sermayesine eklemek istiyor. Böylece sermayesini 3.000.000 TL ’sına çıkarmak istemektedir. Yasal yedeklerin tamamını kullanabilir mi? Ayırması gereken veya yedekte tutması gereken bir tutar var mı?

TTK’da ayrılması zorunlu kanuni yedeklerin oranları belli olmakla birlikte şirket esas sözleşmesindeki oranlar daha fazla olabileceğinden sözleşmenizdeki oranların da kontrol edilerek ayrılması zorunlu miktarın ayrıldıktan sonra kalan kısmı sermaye artışında kullanılması gerekmektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sermaye artırımında gelecek yıllarda oluşabilecek karı taahhüt edebilir miyiz?

Sermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?

Sermaye artırımında artırılan sermayeden de yedek akçe ayırmalı mıyız?

 

Önceki İçerikVolkswagen yeni fabrikasını Türkiye’de kurabilir
Sonraki İçerikDünyanın en güvenli şehirleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz