Ana Sayfa Vergi Geçmiş yıl karlarını dağıtabilir miyiz?

    Geçmiş yıl karlarını dağıtabilir miyiz?

    450
    0
    Limited şirkette hisse devri yapıldı. Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Gerçek kişinin limited şirket hissesini bir başka  gerçek kişiye devretmesi halinde 500 hesabın alt hesaplarında değişiklik olur.


    A.Ş. olarak 2019 yılı karımızın %25’ini 2020 yılında kar dağıtımı olarak hissedarlarımıza dağıttık. Eski yıllardan da şirket karımız var. Yönetim kurulu olarak kar dağıtımı yapmak istiyoruz. Eski yıllar veya 2020 yılı na ait kar dağıtımı yapabilir miyiz?

    Genel kurul kararı ile kar dağıtılmasına karar verilerek dağıtılabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş güvenliği faaliyetinin serbest meslek mi ticari kazanç mı olduğu hangi kriterlere göre belirlenecek?
    Sonraki İçerikAvukattan alınan hizmet iade edilirse stopaj iade alınır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz