Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş yıl defterleri kaybolmuş firmaların sermaye artışı raporunda defter tespit bilgilerine hangi...

Geçmiş yıl defterleri kaybolmuş firmaların sermaye artışı raporunda defter tespit bilgilerine hangi bilgileri yazmalıyız?

Geçmiş yıl defterleri kaybolmuş firmaların sermaye artışı raporunda defter tespit bilgilerine hangi bilgileri yazmalıyız?

658
0

Geçmiş yıl karlarını 2014-2019 yıllarını sermaye ilave etmek için rapor düzenliyorum.

Dağıtılmayan karları kapsayan yıllara ait hangi yılın olduğu bilgisini nasıl düzenlemeliyim?

Geçmiş yıl karlarının tespitinde cari yıllar dikkate alınmalı ve karın hangi cari yıla ait olduğunun defter bilgilerine de yer verilmesi gerekir.

2000 yılında Sermaye artırımında bulunmuş firmanın resmi defterleri kayıp veya yok edilmiş.

20 yıl olmuş hisse değişiklikler, adres değişikliği vs. çok olmuş. Bu durumda Sermayenin Ödendiğinin Tespitine ait Raporda nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle kayıp defterlerin yenileri tasdik edilmeli ve sonrasında eldeki son mali kayıtlara göre raporlama yapılarak sermaye artışı işlemleriniz yapılabilecektir.

Kayıp defterler için beyan usulü ile işlem yapabilir mi sorusunu noter ile görüşünüz.

Olumsuz cevap karşısında yeni defterlerin tasdiki için mutlaka Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açılarak tespit ve yeni defter tasdiki kararı alınmalı (kayıp tarihi olarak on beş günden fazla olarak belirtmeyiniz zira mahkeme bu süreyi aşan talepleri reddettiği görülmüştür)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-deftere tabi olan firmaların sermaye artış raporunda hangi bilgiler yazılmalıdır?

Şirketler sermaye artışlarında artırım tutarlarını tescil işlemleri tamamlanmadan ödeyebilir mi?

Kazanç yetersizliği nedeniyle indirim konusu edilemeyen nakdi sermaye artış indirim tutarın sonraki dönemlere devri…

 

 

Önceki İçerikİndirimli Emlak Vergisi uygulamasında ortak alanların dikkate alınıp alınmayacağı
Sonraki İçerikMali müşavirler ortağı olduğu anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi olmadan hizmet akdi ile çalışabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz