Ana Sayfa Vergi Geçmiş yıl defter bilgilerine ulaşılamayan şirketlerin sermaye artırım raporunu nasıl düzenleyebiliriz?

    Geçmiş yıl defter bilgilerine ulaşılamayan şirketlerin sermaye artırım raporunu nasıl düzenleyebiliriz?

    Geçmiş yıl defter bilgilerine ulaşılamayan şirketlerin sermaye artırım raporu nasıl düzenlenir?

    989
    0

    Sermaye artırımı yapmak istiyoruz. Şirket 2002 yılında en son sermaye arttırmış. Yasal defterlere ulaşamıyorum. Bu nedenle bilgilere ulaşamıyorum. İTO sermaye artırım raporunda defter bilgilerini istiyor nasıl bir yol izlemeliyim?

    Tespit raporlarının yazımında defter ve ödeme tespiti bilgilerine yer verilmesi gerektiği hususu İTO’nun uygulaması olmayıp mevzuatın uygulamasıdır.

    Sizin kayıtlarınızdan eski sermayenin ödendiğini tespit edebilmeniz için mutlaka bir kayıt bilgisi olması gerekir. Raporunuzda bu kayıt bilgisine yer verilmesi yeterli olacaktır.

    Rüzgâr santralinden elektrik üreten bir şirketiz. Yatırım teşvik belgemiz var. Genel destek (KDV istisnası ve Gümrük muafiyeti) unsurlarından yararlanıyoruz. Nakdi sermaye artışı yaptık. Yatırım teşvik belgesinde yer alan sabit yatırım tutarı ile sınırlı olmak üzere 25 puan ilave edilmek suretiyle nakdi sermaye faiz indirim müessesinden yararlanabilir miyiz?

    Nakdi olarak artırılan sermayenin, yatırım teşvik belgeli üretim ve sanayi tesisleri ile bu tesislere ait makine ve teçhizat yatırımlarında ve/veya bu tesislerin inşasına tahsis edilen arsa ve arazi yatırımlarında kullanılması durumunda, yatırım teşvik belgesinde yer alan sabit yatırım tutarı ile sınırlı olmak üzere 25 puan ilave edilmek suretiyle söz konusu indirim uygulanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirketlerde yönetim kurulu değişikliği için genel kurul yapılmalı mıdır?
    Sonraki İçerikBasılı kitap teslimlerinde KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz