Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş tarihli SGK giriş veya nakil işlemi yapabilir miyiz?

    Geçmiş tarihli SGK giriş veya nakil işlemi yapabilir miyiz?

    Eksik beyan ettiğimiz kira stopajı için cezai bir işlem olur mu?

    589
    0
    Şahıs işletmesinin kendi adına açılan inşaat taşeron dosyasındaki kişileri, nakil kodu ile geriye dönük olarak aynı şahsın merkez adresine nakil giriş olarak yapabilir miyiz?

    Süresi dışında yapılan tüm sgk bildirimleri İPC’ye tabidir.

    Şahıs olarak 2015 yılında 500 TL üzerinden kira kontratı anlaştığımız kişi ile stopaj yüzünden 5 yıl boyunca eksik beyanda bulunuldu. Yeni kira kontratı yapmadık. 2020 yılında tefe tüfe’ye göre kiramız 2.000 TL oldu. Eksik beyan ettiğimiz kira stopajı için cezai bir işlem olur mu?

    Yapılacak vergi incelemesinde kiracıya gv stopajı yönünden mal sahibine de gmsi yönünden vergi ziyalı tarhiyat yapılır. Ayrıca gecikme faizi hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıdem Tazminatı hesabına hangi ödemeler dahil edilir?
    Sonraki İçerikSözleşmeli Tarımda, Türkiye Ürün İhtisas Borsası ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğine gitti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz