Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş tarihli genel kurullar bir defada yapılıp tescil edilebilir mi?

Geçmiş tarihli genel kurullar bir defada yapılıp tescil edilebilir mi?

Geçmiş tarihli genel kurullar bir defada yapılıp tescil edilebilir mi?

560
0

2020 yılında E-Deftere geçtik. Acilen sermaye artırımı yapmamız lazım. Sermayenin ödendiğine dair tespit raporunda E-defter bilgilerini yazmam gerekli ama Pandemi sebebiyle henüz Geçici Vergiyi vermediğimiz için defterleri de yüklemedik ve hiç berat almadık. Bu durumda raporda E-Defter bilgilerine ne yazmam gerekli veya boş bıraksam Ticaret Sicil de sıkıntı çıkar mı?

Sermayenin ödenmiş olduğunu tespitinde defter bilgileri olsa da diğer kayıt bilgilerine yer verilebilir. Bununda sorun olmayacağı değerlendirilmektedir.

2 ortaklı limited şirket müşterim için yıllardır genel kurul yapılmamıştı. Genel kurul yapılmalı mıdır? Yapılacak ise hangi yıllar için geriye dönük yapılabilir ya da yapılmalıdır?

Sermaye şirketleri her yıl genel kurul yapmaları gerekir, tescile tabi konu olmasa bile evrak sicil dosyasına konulmak üzere merkez binaya ve hizmet birimlerine teslim edilmesi gerekmektedir. Geriye dönük yapılmamış genel kurulların bir defada yapılmasına engel bir düzenleme bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-belge üzerinden geçmiş tarihli fatura düzenleyebilir miyiz?

Gib portalı üzerinden geçmiş tarihli fatura düzenlenebilir mi?

Geçmiş tarihli e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenleyebilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikİmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı Haziran 2020’de 3,4 puan artarak %66,0 seviyesinde gerçekleşti
Sonraki İçerikToplam buğday ve mamul madde karşılığı ihracat değeri 974 milyon $ oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz